Pembuka Bicara Sidang Redaksi Publisiti

Posted by Institut Pemikiran dan Pendidikan Islam Nasional (IPPIN)

Assalamualaikum W.B.T.

Segala pujian dan syukur pada Allah tuhan sekalian alam yang telah menetapkan segala perjalanan entiti alam ini tanpa ada sebarang cacat cela. Selawat dan salam ke atas junjungan besar nabi kita, Muhammad S.A.W. dan para sahabat yang telah menyebarkan kebenaran agama ini iaitu Islam kepada setiap hambaNya tanpa mengenal erti penat lelah.

Saya berharap penulisan ini dijauhkan Allah dari niat tersasar dan nafsu yang keji agar menjadi manfaat buat kita semua pada kesahihan dan kebenaran yang didamba. Atas dasar tanggungjawab dan amanah yang diberikan, saya bersama ‘team penggerak publisiti’ akan menggunakan laman media ini sebagai arena penghalusian dan pembahasan kalam terhadap agenda baru yang ingin diketengahkan iaitu kongres pendidikan yang akan dianjurkan GAMIS dengan kerjasama Kementerian Pelajaran dan Kementerian Pengajian Tinggi.

Justifikasi diwujudkan laman ini adalah untuk memberi dan menyediakan peluang kepada pembaca budiman terhadap segala perjalanan dan info baru berkaitan kongres yang bakal berlangsung ini agar masyarakat cakna dan sedar terhadap isu pendidikan yang kian menghakis etika dan keharmonian bangsa.

Maka diharapkan laman ini akan menjadi suatu persinggahan pelbagai lapisan masyarakat untuk mengetengahkan segala idea bernas dan munasabah dalam membantu merealisasikan matlamat dan objektif kongres ini, demi kebaikan generasi kini dan akan datang. Segala pertanyaan dan maklum balas boleh diajukan kepada ‘team pengerak publisiti’ dan insyaAllah akan direspon dengan sebaik mungkin. Semoga usaha kecil ini dinilai oleh Allah dan diteruskan oleh anda yang sedar dan mahukan perubahan.

Wallahu’alam.

Artikel ini : 

0 Komentar

Post a Comment

Pengenalan

Adalah satu usaha GAMIS dalam menjadikan Pendidikan Islam diangkat sebagai peneraju utama untuk menjayakan matlamat sistem pendidikan negara iaitu ke arah pembentukan masyarakat baik dari aspek keintelektualan, moral, fizikal dan lain-lain oleh Kementerian Pendidikan dan Kementerian Pengajian Tinggi.

Objektif IPPIN

1) Menilai semula keberkesanan sistem pendidikan Islam yang diamalkan dalam negara. Tujuan untuk menilai pendidikan Islam dalam negara adalah untuk menjadikan pendidikan Islam sebagai tunjang pendidikan. Selain itu, pendidikan Islam juga sudah lama tidak disemak semula melainkan hanya menjalankan wacana tahunan sahaja.

2) Membetulkan pandang alam (world-view) mengenai pendidikan Islam yang sebenar.

3) Membentuk satu resolusi bertindak ke arah pentajdidan sistem pendidikan Islam di negara.

Organisasi Ippin

AHLI MAJLIS TERTINGGI

PENGERUSI :
-Muhammad Naqiuddin bin Mohd Said

TIMB. PENGERUSI :
-Shahrizul Ayuni bt. Zulkiply

SETIAUSAHA :
-Wan Nur Shuhada bt. Wan Hasan

TIMB. SETIAUSAHA :
-Masyitoh bt. Yaacob

BENDAHARI :
-Najlaa Shazana bt. Mohamad

TIMB. BENDAHARI :
-Muhammad bin Ab. Razak


BIRO BERTINDAK

BIRO R&D (KAJIAN)
-Ahmad Saifuddin bin Amran
-Syuja’ati Ilmi

BIRO PENERANGAN DAN PENERBITAN
-Mohd Yusof Hadhari b. Saidon
-Nurhaslin bt. Zaharudin

BIRO PERHUBUNGAN DAN KORPORAT
-Mohammad Za’im Mustapha

BIRO LATIHAN DAN PROGRAM
-Marwan Bukhari
-Nurul Hayati bt. Abd Latif

BIRO ANTARABANGSA
-Abd Rauf Baharuddin
-Nur Suhaila bt. Zulkifli

ShoutMix chat widget